Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao

Printeaza

Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao din: oua, zahar, sare, faina, miez de nuca, zahar vanilinat, mascarpone, cacao, esenta de rom, zahăr pudră, ciocolată albă

 

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  •  1 praf de sare
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri miez de nucă măcinat
  •  2 plicuri zahăr vanilinat

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri cacao
  • 2 gălbenuşuri
  • 6 linguri miez de nucă măcinat
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 150 g zahăr pudră

Ingrediente pentru ornat:

  • 100 g ciocolată albă

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul şi zahărul vanilinat şi baţi în conţinu are până se întăreşte bezeaua.

Incorporezi găl­benuşurile unul câte unul, apoi nuca şi făina, în prea­labil cernută, amestecând uşor, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi coci bla­tul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 25-30 de minute.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de rom, după care adaugi pe rând mici cantităţi de mascarpone, pudră de cacao şi miez de nucă.

Intinzi crema pe blatul răcit şi razi deasupra cio­colată. Păstrezi prăjitura în frigi­der timp de 10 ore, după care o tai în dreptunghiuri sau romburi.

Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao

Prajitura_cu_mascarpone_nuca_si_cacao

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.