Prajitura cu taitei si lapte de cocos

Printeaza

Prajitura cu taitei si lapte de cocos din: făină de orez, apă fiartă, coloranţi (roşu şi verde), frunze proaspete de banan, zahăr nerafinat, zahăr tos, lapte de cocos, sare, frunze de pandan.

Ingrediente:Prajitura cu taitei si lapte de cocos

  • 300 g făină de orez
  • 600 ml apă fiartă
  • coloranţi (roşu şi verde)
  • frunze proaspete de banan

Pentru sosul de cocos:

  • 250 g zahăr ne rafinat
  • 100 g zahăr tos
  • 750 ml lapte de cocos
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 frunze de pandan
  • frunze proaspete de banan

Mod de preparare:

Se înveleşte făina de orez într-o pânză şi se ţine sub abur circa o oră. Se pune orezul moale rezultat într-un castron şi se toarnă apă fierbinte, puţin câte puţin, amestecând cu o lingură de lemn, pentru a nu face cocoloaşe.

Se împarte coca în trei părţi egale. Se colorează o parte verde; alta roşu, ultima rămânând necolorată. Se frământă bine, pentru uniformizarea culorii (cele două părţi la care s-axidăugat colorant). Se pune coca în formele făcute special pentru această prăjitură.

Se scoate şi se aşază coca pe o frunză de banan. (Va avea o formă circulară, cu diametrul de cinci centimetri şi o -grosime de un cm). Se pune sub abur pentru treizeci de minute. Se lasă să se răcească şi se serveşte cu sos de cocos.

Pentru sosul cocos, amestecaţi şi apoi fierbeţi toate ingredientele, amestecând continuu, pentru a nu se tăia faptele. Treceţi-l apoi printr-o sită .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.