Prajitura cu pepene galben si cacao

Printeaza

Prajitura cu pepene galben si cacao din: unt, zahar, oua, faina, sare, esenta de vanilie, cacao, gelatina granule, apa, lapte condensat, zeama de lamaie, pepene galben.

Prajitura_cu_pepene_galben_si_cacao

Ingrediente:

  • 180 g unt
  • 350 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 150 g pudra de cacao

Pentru sufleu:

  • 6 albusuri
  • 25 g gelatina granule
  • 75 ml apa
  • 100 g zahar
  • 120 g unt
  • 150 ml lapte condensat
  • 1 lingura zeama de lamaie

Pentru decor 

  • 10 felii pepene galben

Mod de preparare:

Pentru blat, bap untul pnut la temperatura camerei cu zaharul pana obti o crema. Adaugi ouale treptat si continui sa mixezi.

Amesteci faina, pudra de cacao si sarea si le adaugi in compozitia cu unt. La final, pui esenta de vanilie.

Asezi aluatul intr-o tava tapetata si-l dai la cuptorul preincalzit, la 170 °C, 30 de minute, pana trece testul scobitorii. Atentie, blatul trebuie sa fie copt la suprafata si putin umed in interior.

Pentru sufleu, inmoi gelatina cu apa, zeama de lamaie si zaharul conform instructiunilor de pe pachet. Mixezi untul, tinut la temperatura camerei, cu laptele condensat.

Bati spuma albusurile reci pana cand spuma nu mai cade de pe mixer.

Amestecul cu gelatina 2 pui la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi pana se topejte zaharul, apoi 2 adaugi in spuma de albusuri si continui sa mixezi inca 10 minute.

In aceasta compozitie incorporezi amestecul de unt cu lapte condensat.

Aranjezi blatul intr-o tava cu peretii inalti, tomi peste el umplutura si dai prajitura la frigider 4 ore. Dupa aceea, o decorezi cu bucati de pepene galben.

Prajitura cu pepene galben si cacao

Prajitura_cu_pepene_galben_si_cacao

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.