Prajitura cu nuca, dulceata si frisca

Printeaza

Prajitura cu nuca, dulceata si frisca din: zahăr, făină, miez de nucă, ulei, apa minerala sau sifon, praf de copt, cacao, esenţă de rom, frişcă vegetală, gelatină vegetală (agar-agar), dulceaţă acrişoară (zmeură, vişine sau coacăze).

Ingrediente:Prajitura_cu_nuca_dulceata_si_frisca

  • 150 g zahăr
  • 400 g făină
  • 150 g miez de nucă măcinat
  • 50 ml ulei
  • 300 ml apă minerală sau sifon
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1/4 fiolă esenţă de rom

Pentru cremă:

  • 500 ml frişcă vegetală
  • 1 plic (4 g) gelatină vegetală (agar-agar)
  • 200 g dulceaţă acrişoară, de zmeură, vişine sau coacăze

Mod de preparare:

Mixezi uleiul cu zahărul, esenţa, praful de copt stins cu apă minerală, cacaua, făina cernută şi miezul de nucă. Omogenizezi aluatul şi îl torni în tava de 25×35 cm în pre­alabil tapetată cu hârtie de copt.

Coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Pentru cremă, mixezi dulceaţa cu frişca şi pudra de agar-agar.

Tai blatul rece în două foi orizontale şi pui frişca între ele, însă opreşti câteva linguri şi pentru decor.

Păstrezi prăjitura în frigider pentru două ore, apoi o tailn pătrate şi o decorezi după dorinţă.

Prajitura cu nuca, dulceata si frisca

Prajitura_cu_nuca_dulceata_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.