Prajitura cu fructe uscate si mar

Printeaza

Prajitura cu fructe uscate si mar din: faina, galbenusuri, unt, zahar, zahar praf, lapte, mar, smochine, caise, curmale uscate, pesmet, cuisoare, baton de vanilie si sare.

Ingrediente:Desert_2

  • 400 g faina
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt topit
  • 100 g zahar
  • 140 g zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 1 mar
  • 100 g smochine uscate
  • 100 g caise uscate
  • 100 g curmale uscate
  • pesmet din 4 biscuiti de ovaz
  • 2 cuisoare
  • 1/2 baton de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Bateti faina cu zaharul pudra, 5 galbenusuri, un praf de  sare si unt topit. Dati aluatul obtinut la rece aproximativ 1 ora. Fierbeti laptele cu vanilia si cuisoarele zdrobite, lasati la racit, strecurati si adaugati galbenusurile ramase. Bateti bine.

Fierbeti amestecul la bain marie, la foc potrivit si cand incepe sa clocoteasca adaugati marul si fructele uscate, maruntite. Opriti focul cand incepe sa se ingroase. Ungeti cu unt o tava rotunda si presarati pesmet, imbracati tava cu o parte din aluatul rece. Adaugati amestecul de fructe.

Din aluatul ramas intindeti o foaie cu care sa acoperiti umplutura.

Coaceti prajitura la foc potrivit. Presarati cu zahar pudra dupa ce se raceste, taiati si serviti.

Prajitura cu fructe uscate si mar

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete cu smochine proaspete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.