Prajitura cu fructe deshidratate si branza dulce

Printeaza

O reteta de prajitura cu fructe deshidratate, branza dulce, oua, zahar, zahar vanilat, faina, gelatina si lamaie.Prajitura cu fructe deshidratate si branza dulce

Ingrediente:

  • 750 g brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 180 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 60 g făină
  • 1 plic gelatină pentru decor
  • 1 lămâie
  • 500 g fruc­te deshidratate (căpşuni, cireşe, prune)

 

Mod de preparare:

Laşi fructele să se înmoaie în apă caldă timp de o oră. în acest timp amesteci brân­za cu gălbenuşurile, 150 g zahăr, vanilia, coaja rasă de lămâie şi făina. Baţi albuşurile spumă, le încorpo­rezi în compoziţia de brânză şi torni amestecul într- o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

O acoperi cu o folie de aluminiu şi o coci la foc potrivit timp de 1 oră şi 10 minute.

Speli apoi fructele, le scurgi bine şi le aşezi peste prăjitura coaptă. Dizolvi gelatina cu cele 30 g de zahăr rămas în 100 ml apă, pe foc mic, apoi o torni fierbinte peste fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.