Prajitura cu ciocolata si zahar vanilat

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, cacao, otet, faina, praf de copt, amidon, lapte, esenta de vanilie, lapte, margarina, zahar pudra, zahar vanilat, ciocolata de menaj.

Ingrediente blat:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 2 linguri oţet
  • 70 g făină
  • 1 praf de copt

 

Ingrediente cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 100 g făină sau amidon
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1/2 I lapte
  • 250 g margarină
  • 300 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 50 g ciocolată de menaj

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa: Freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi oţetul, cacaua, praful de copt, făina şi albuşurile bătute spumă tare şi dai totul la copt într-o tavă tapetă cu hârtie de copt, unsă în pre­alabil cu margarină.

Pregăteşti crema aşa: Freci 4 gălbenuşuri cu 150 g zahăr, adaugi 100 g făină sau ami­don, esenţa de vanilie şi 1/2 l lapte şi pui pe foc să fiar­bă până se îngroaşă. Dai la rece, apoi adaugi în această compoziţie margarină frecată spumă cu 100 g zahăr pudră.

Pui crema peste blatul maro, răcit şi, peste cremă, pui spuma rezultată din cele 4 albuşuri bătute spumă tare cu 200 g zahăr pudră şi 2 pliculeţe de zahăr vanilat. Razi cioco­lată deasupra, tai prăjitura în bucăţi. Dacă doreşti, poţi presăra bombonele colorate. Dai prăjitura la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.