Prăjitură cu ciocolată si rom

Printeaza

Prăjitură cu ciocolată si rom

Ingrediente:Prăjitură cu ciocolată si rom

  • 6 ouă
  • 140 g zahăr
  • 140 g rom
  • 180 g ciocolată topită
  • 140 g unt proaspăt
  • 2 linguri cu vîrf de pesmet fin
  • unt pentru formă

 

Mod de preparare:

Se freacă untul, zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă se obţine o cremă se toarnă romul şi ciocolata topită (trebuie să fie călduţă), apoi se adaugă pesmetul şi se amestecă bine; la sfîrşit se pun încet cele 6 albuşuri spumă.

Se unge o tavă cu unt, se pune compoziţia şi se coace la foc potrivit. Cînd s-a răcit, se taie în trei părţi egale de-a lungul tăvii.

Cele trei fîşii se ung cu frişcă sau cu o cremă după gust, se aşază una peste alta şi se taie bucăţi dreptunghiulare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.