Prajitura cu branza si merisoare

Printeaza

Prajitura cu branza si merisoare din: oua, zahar, ulei, lapte, faina, branza dulce, stafide, rom, merisoare, zahar vanilinat, zahar cu rom, dulceata de coaja de portocale, praf de copt si unt.

Ingrediente:Prajitura_cu_branza_si_merisoare

  • 6 ouă
  • câte 1 cană zahăr, ulei şi lapte
  • 2 căni făină
  • 750 g brânză dulce
  • 50 g stafide
  • 2-3 linguri rom
  • 50 g merişoare
  • câte 2 plicuri zahăr vanilinat şi zahăr cu rom
  • 2-3 linguri dulceaţă de coajă de portocale sau coajă confiată
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 lingură unt pentru tavă

 

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 200 ml. Pui stafidele într-o cană cu romul şi apă caldă cât să le acopere.

Mixezi într-un bol 4 ouă împreună cu uleiul, laptele, zahărul şi zahărul vanilinat, până când se topesc cristalele de zahăr. Adaugi făina cernută împreună cu conţinutul unui plic de praf de copt.

Ungi cu margarină o tavă cu dimensiunile de 25×35 cm. Torni uniform 3/4 din compoziţie. In compoziţia rămasă, încorporezi stafidele scurse, coaja de portocală confiată, zahărul cu rom, brânza dulce, ouăle rămase şi restul de praf de copt.

Torni acest amestec peste prima compoziţie şi presari uniform merişoarele.

Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute. Porţionezi prăjitura după ce s-a răcit complet în tavă.

 

Prajitura cu branza si merisoare

Prajitura_cu_branza_si_merisoare

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.