Porumb cu unt aromat

Printeaza

Porumb copt cu unt aromat din: porumb tanar, unt, busuioc, oregano, cimbru, maghiran, usturoi, sare de mare.

Ingrediente:Porumb_copt_cu_unt_aromat

  • 3 stiuleti de porumb tanat, in lapte
  • 75 g unt
  • cate 1/4 lingurita busuioc, oregano, cimbru si maghiran uscate si maruntite
  • 1 lingurita praf de usturoi sau 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare de mare

 

Mod de preparare:

Pui porumbul cu pănuşi cu tot, timp de 5 minute, în apă rece. Topeşti untul în cuptorul cald şi îl amesteci cu condimentele uscate şi mărunţite, usturoiul şi sare.

Dacă foloseşti usturoi crud, cureţi căţeii şi îi dai pe râzătoare. Laşi untul aromat să se răcească. Desfaci pănuşile fără să le desprinzi de ştiulete.

Cu ajutorul unei pensule, ungi ştiuleţii cu untul aromat. Ridici pănuşile în jurul ştiuletelui şi le strângi bine. Pui stiuletii pe gratarul incins, timp de 3-4 minute, apoi desfaci panusile si lasi porumbul sa se rumeneasca.

Porumb copt cu unt aromat

Porumb_copt_cu_unt_aromat

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Unde mai gasesc porumb pe vremea asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.