Portocale cu crema

Printeaza

Portocale cu crema din: portocale, oua, zahar tos, amidon, faina, drojdie, apa, miere, menta, ulei de masline, scortisoara, sare, frisca, ciocolata neagra.

Ingrediente:Portocale_cu_crema

  • 2 portocale
  • 4 oua
  • 200 g zahar tos
  • o lingura cu amidon
  • 350 g faina
  • 10 g drojdie
  • 100 ml apa
  • o lingurita cu miere
  • 5 g menta uscata
  • o lingura cu ulei de masline
  • 10 g scortisoara
  • un sfert de lingurita cu sare
  • frisca
  • ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă drojdia cu mierea, menta uscată, 100 g zahăr tos, apa, sarea, uleiul de măsline şi apoi făina. Aluatul rezultat se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească până îşi dublează volumul. Se întinde într-o foaie subţire, se taie fâşii subţiri şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduc în cuptorul încins 15-20 de minute, având grijă să nu se ardă, apoi se lasă la răcit. Se rade coaja de la două portocale, se presează să se obţină sucul şi se pune totul într-un vas.

Se adaugă zahărul tos rămas şi ouăle, se adaugă amidonul, se amestecă şi se pun pe foc. Se fierb până se îngroaşă, se lasă să se răcească şi se amestecă bine cu pulpa de la portocalele rămase.

Se umplu cu cremă cojile de portocale rămase, se presară cu scorţişoară şi se servesc alături de grisinele dulci.

Portocalele se mai pot servi cu frisca sau cu ciocolata neagra.

Portocale cu crema

Portocale_cu_crema

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.