Placinte englezesti

Printeaza

Placinte englezesti din: carne de porc, carne de pui, ceapa, usturoi, ardei, sare, piper, verdeata, cartofi, ou, sifon, untura, margarina, otet, sare, praf de copt, faina.

Ingrediente pentru umplutura:Placinte_englezesti

  • 300 g bucatele de carne de porc sau de pui
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 bucata ardei
  • sare si piper, dupa gust
  • verdeata tocata
  • 2 cartofi, cuburi

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 ou
  • 1 pahar cu sifon
  • 1 ceasca untura sau 1 pachet de margarina
  • 2 linguri otet
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 500-700 g faina

Mod de preparare:

Speli si portionezi carnea in cubulete sau o dai prin masina de tocat. O pui intr-o craticioara si o rumenesti usor, apoi adaugi cubuletele de cartofi, ceapa tocata, usturoiul maruntit si ardeiul gras taiat fasii subtiri. Calesti usor, pana cand ceapa devine sticloasa, apoi sarezi si piperezi, dupa gust.

Cand totul este gata, adaugi verdeata tocata marunt. Faina amestecata cu sarea si praful de copt o freci in mainile reci, cu untura sau margarina, pana cand amestecul devine nisipos.

In adancitura pe care o faci in mijloc, adaugi oul, otetul si sifonul, apoi framanti un aluat fraged. Intinzi aluatul si, cu ajutorul unui castronel, il tai rotund. Pui la mijloc cate 2 linguri de umplutura si acoperi cu jumatate din aluat, pe care il presezi pe margine.

Trebuie sa arate ca niste cornuri. Le ungi cu ou batut si presari chimen sau mac. Le rumenesti in cuptorul incins. Sunt grozave si calde, dar si reci.

Placinte englezesti

Placinte_englezesti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.