Placinta cu varza si carne

Printeaza

O reteta de placinta cu varza si carne din: foi de placinta, varza, carne tocata de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, suc de rosii, cimbru, marar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g foi de placinta
  • 1 varza
  • 600 g carne tocata de porc
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 400 g suc de rosii
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocaţi varza fideluţă, frecaţi-o cu 1 lingură de sare, după care stoarceţi-o bine de zeama pe care o lasă. Căliţi într-o tigaie, în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, apoi după 2 minute adăugaţi carnea tocată. Căliţi carnea împreună cu cea­pa 10 minute, amestecând din când în când.

Adăugaţi cim­brul, orezul, pasta de tomate, mărarul tocat mărunt, sare şi piper după gust. Omogenizaţi bine compoziţia. Ungeţi cu ulei o tavă adâncă şi puneţi în ea 3 foi de plăcintă, unse între ele cu ulei. Peste acestea întindeţi 1/3 din cantitatea de varză tocată. Peste varză puneţi 1 /3 din amestecul de carne. Puneţi din nou 3 foi unse şi repetaţi de încă 2 ori operaţiunile de mai sus.

Stratul de deasupra tre­buie să fie din foi de plăcintă. Turnaţi în tavă sucul de roşii şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi plăcinta la foc potrivit 40 de minute. Lăsati-o 10-15 minute să se răcească, înainte de a o porţiona.

Placinta cu varza si carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.