Placinta cu ceapa si bacon

Printeaza

Placinta cu ceapa si bacon din: faina, ceapa, bacon, lapte, oua, unt, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Placinta_cu_ceapa_si_bacon

  • 700 g faina
  • 500 g ceapa
  • 200 g bacon
  • 1 cana cu lapte
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • sare
  • piper macinat
  • 3 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Faceti aluatul: cerneti faina in castron adanc, rupeti 100 g unt in bucati mici, adaugati 1 lingurita cu sare si turnati lapte cald peste faina. Framantati un aluat tare.

Daca este nevoie adaugati putina apa calda la framantat. Intindeti aluatul pe planseul de lucru, ungeti cu unt taiat bucati mici, impaturiti, puneti aluatul in congelator 30 minute sau in frigider 60 minute.

Folositi doar 500 g aluat pentru placinta, restul il dati la congelator pentru alta data.

Pregatiti umplutura: curatati si tocati marunt ceapa si caliti in ulei cald. Lucrati cu tigaia acoperita, pe flacara mica. Dupa 2-3 minute rasturnati ceapa in castron adanc si o amestecati cu baconul taiat felii subtiri si cu ouale batute ca pentru omleta, sarati si piperati.

Omogenizati amestecul, lasati deoparte. Scoateti aluatul si intindeti foi potrivit de groase: prima foaie de aluat o puneti in tava mare a aragazului (neunsa), peste ea puneti umplutura de ceapa, acoperiti cu foaia ramasa. Ungeti placinta cu putin unt, coaceti la foc potrivit 30 minute. Serviti placinta calduta, taiata patrate mici.

Placinta cu ceapa si bacon

Placinta_cu_ceapa_si_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.