Placinta cu branza (Banitsa)

Printeaza

O reteta savuroasa de Placinta cu branza din: foi de placinta, branza Cheddar, mozzarella, telemea de oaie, oua, unt si iaurt.

Ingrediente:Placinta_cu_branza

  • 800 g foi de placinta
  • 200 g branza Cheddar
  • 100 g mozzarella
  • 500 g telemea de oaie
  • 7 oua
  • 100 g unt
  • 200 g iaurt

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron 6 ouă cu brânza Cheddar şi mozzarella, date pe răzătoarea mare, 50g unt, iaurtul şi telemeaua mărunţită cu furculiţa. Omogenizaţi bine compoziţia. Ungeţi cu unt o tavă de dimensiunea foilor de plăcintă şi puneţi în aceasta 2 foi de plăcintă.

Peste acestea puneţi şi întindeţi uniform 3 linguri din amestecul de brânzeturi. Puneţi alte 2 foi de plăcintă şi din nou 3 linguri cu brânză. Procedaţi în continuare la fel până când terminaţi foile de plăcintă şi amestecul cu brânză. Ultimul strat trebuie să fie din foi de plăcintă.

Tăiati plăcinta cât este necoaptă în pătrate de circa 5 pe 5cm, apoi ungeţi-o cu oul rămas, bătut bine cu 2 lin­guri de sifon sau apă minerală. Opţional, puteţi presăra deasupra susan, seminţe de mac sau de in. Coaceţi plăcinta în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 40-45 de minute sau până când se rumeneşte frumos.

Placinta cu branza

Placinta_cu_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.