Piept de berbec umplut cu garnitura de chiftele de cartofi

Printeaza

Piept de berbec umplut cu garnitura de chiftele de cartofi din: piept de berbec, ficat de berbec, ceapa, verdeata, oua, franzela, sare, piper, cimbru, usturoi, rosii, ciuperci, costita afumata, ulei, cartofi, faina.

Ingrediente:

  • 1 piept de berbec de circa 1,400 kg
  • 300 g ficat de berbec
  • 1 ceapa
  • verdeaţă
  • 3 ouă
  • 1 felie franzelă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 4 căţei usturoi
  • 600 g roşii
  • 250 g ciuperci sau bureţi
  • 100 g costiţă afumata
  • 150 g ulei
  • 300 g cartofi
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte pieptul de umplut (ca pieptul de viţel umplut).

Se umple cu o tocătură din ficatul sotat cu ceapă, date prin maşina de tocat şi cu felia de franzelă înmuiată în apă şi stoarsă, amestecată cu verdeaţă tocată, sare, piper şi 1 ou crud (ficatul şi ceapa pot fi şi tocate mărunt).

După ce pieptul a fost umplut, se leagă cu o sfoară subţire, se pune într-o tavă cu ulei, sare, costiţă tăiată şi 1 pahar apă, şi se dă la cuptor moderat, circa 45 minute.

Se adaugă apoi roşiile curăţate şi tăiate, bureţii tăiaţi, cimbrul, usturoiul tocat, restul de ulei şi se dă din nou la cuptor circa 45 minute.

Se taie pieptul felii mai groase, se aşază pe platou cu sosul respectiv.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Piept de berbec umplut cu garnitura de chiftele de cartofi

Cotlete de berbecut cu legume

Cotlete de berbecut cu legume

Cotlete de berbecut cu legume din: cotlete de berbecut, sare de mare, piper, condimente, ulei de masline, unt, supa de vita, usturoi, zahar, ulei de masline, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rosie, cimbru, rozmarin, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cotlete de berbecut sare de mare si piper proaspat rasnit condimente marocane 4 linguri ulei de masline […]

 

Friptura de berbecut cu sos barbeque

Friptura de berbecut cu sos barbeque

Friptura de berbecut cu sos barbeque din: pulpa de berbecut, salata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup, sos worcestershire, zahar brun, otet de vin rosu. Ingrediente: 4 felii de pulpa de berbecut salata Pentru sos: 1 lingura de ulei de floarea soarelui, plus extra pentru prajit 1 ceapa tocata marunt 150 ml ketchup 3 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.