Piept de curcan cu sos de portocală

Printeaza

Piept de curcan cu sos de portocală din: piept de curcan, sare, piper, prune, ulei, portocale, piper verde marinat, ceapa, zahar, carne de pasare, marmelada de portocale si unt.

 

Ingrediente:

  • 800 g piept de curcan
  • sare
  • piper
  • 150 g prune fara samburi
  • 3 linguri ulei
  • 3 portocale
  • 1 lingura piper verde marinat
  • 4 cepe frantuzesti
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml sos pentru carne de pasare
  • 80 g marmelada de portocale
  • 2 linguri unt rece

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 90°C. Se să­rează şi piperează pieptul de curcan. Se crestează pe lungime, pe mijloc şi se jmple cu prunele uscate.

Se leagă apoi cu sfoară de bucătărie şi se prăjeşte în 2 linguri de ulei pe ambele părţi.

Apoi se dă la cuptor pe o bucată de folie de alu­miniu şi se lasă 2 1/2 ore la foc încet.

Pentru sos se spală o portocală cu apă fierbinte, se usucă, apoi se dă pe râză­toare.

Se curăţă toate portocalele, se în­depărtează pieliţa albă, se despart feliile şi se stoarce sucul din pieliţe.

Se scurge piperul marinat şi se toacă. Se curăţă ceapa franţuzească, se taie cubuleţe şi se căleşte.

Se caramelizează în zahăr, apoi se stinge cu sucul de portocale.

Se toarnă sosul pentru carnea de pasăre, se dă într-un clocot şi se reduce focul.

Se adaugă marmelada, feliile de portocală şi coaja, precum şi piperul verde, apoi se condimentează după gust.

Se taie untul cuburi şi se adaugă în sosul care fierbe, apoi se serveşte lângă friptură.

 

Piept de curcan cu sos de portocală

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • piept de curcan cu sos de portocale

1 comentariu

  1. foarte bine arata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.