Peste cu orez si sofran

Printeaza

Peste cu orez

Ingrediente:Peste cu orez si sofran

  • peste
  • 125 g slanina
  • 40 gr unt
  • 3 buc ceapa
  • 4 buc rosii
  • 1/2 lingurita sofran
  • sare
  • piper
  • boia
  • 250 g orez

Mod de preparare:

 

Intr-o cratita cu unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt. Indata ce incep sa capete o culoare aurie, se pune peste pestele taiat bucatele potrivite.

Acestea se intorc pe ambele parti iar dupa ce s-au prajit putin se scot si se tin la cald. In aceeasi cratita se pun rosiile taiate in cuburi, sarea, piperul, boiaua si sofranul.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba, la foc mic aproape 1/2 de ora.

Se pun apoi si bucatile de peste, se lasa totul sa mai dea citeva clocote.Se serveste cu orez fiert

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.