Pate de gasca

O reteta de pate de gasca din: ficat de gasca, lapte, galbenusuri, unt, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g ficat de gasca
  • 1 cana cu lapte
  • 4 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Curăţă bine ficatul de urme de fiere şi lasă-l cel puţin 2-3 ore în lapte, la temperatura camerei, într-o cratiţă, pune la fiert apă cu puţină sare, câteva boabe de piper şi foile de dafin.

Când începe să clocotească, pune ficatul şi fierbe-l vreo 15- 20 de minute, la foc moderat. Lasă-l apoi la răcit în apa în care a fiert. Taie-l cubuleţe potrivite. Trece printr-o sită deasă doar jumătate din cantitatea de ficat.

Separat, freacă într-un castron untul tăiat cubuleţe cu gălbenuşurile şi un praf de sare. Adaugă pasta de ficat, iar după ce s-a omogenizat, pune restul de ficat tăiat cubuleţe. Pateul astfel obţinut, pune-l în castronele şi păstrează-l la rece.

Pate de gasca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pate de gasca
  • pateu de gasca
  • reteta pateu de gasca
  • pate de gisca
  • pate de rata
  • reteta pate de ficat de gasca
  • retete de pate de gasca
  • pate ficat gasca
  • pate de gasca reteta
  • pateu de gssca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact