Pastrav cu seminte umplut cu legume

Printeaza

O reteta gustoasa de pastrav umplut cu orez, ceapa verde, usturoi, ulei, faina, sofran, sare, morcovi, pastarnac, ulei, lamaie, seminte de floarea soarelui decojite.

Ingrediente:Pastrav cu seminte umplut cu legume

  • 2 pastravi
  • 4 linguri orez
  • 2 fire ceapă verde
  • 3 căţei usturoi
  • 2 linguri, ulei
  • 2 linguri făină
  • 1 vârf lingurita de sofran
  • sare

Ingrediente garnitura:

  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini păstârnac
  • 1 lingură ulei
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă seminţe de floarea-soarelui decoiite

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de intesti­ne, se spală bine şi se usu­că cu prosoape absorban­te. Se căleşte în două linguri de ulei, ceapa verde toca­tă, se adaugă orezul, o cană de apă fierbinte şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când orezul este fiert, se adaugă şofranul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se ung păstrăvii cu ulei, se presară cu sare, piper, făi­nă şi usturoi pisat şi se umplu cu compoziţia de orez. Se aşază într-o tava unsă cu ulei şi se introduc la cuptor pentru 30 de minute.

Se taie legumele fâşii fine sau se rad, se pun la că­lit în două linguri cu ulei şi 50 ml apă. Se Iasă până se înmoaie foarte puţin. Peş­tele se serveşte alături de le­gumele călite, felii de lămâ­ie şi presărat cu seminţe de floarea-soarelui.

Pastrav umplut cu legume

Pastrav cu seminte umplut cu legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.