Pastrama

Printeaza

Pastrama

Ingrediente:Pastrama

  • carne de oaie tânără
  • sare grunjoasă
  • cimbru mult
  • boia
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • ienibahar

 

Mod de preparare:

Carnea se scurge bine de sânge, se spală, se usucă puţin în vânt, (prac­tica cere să se pună la pastramă jumătate de oaie iar pulpele trebuiesc crestate des şi până la os, să ajungă sarea peste tot).

Se freacă bine cu cimbru şi celelalte condimente. Se cerne bine cu sare şi se pune într-un vas curat, de preferinţă de lemn.

Se ţine în saramura pe care o lasă două  patru zile (mai puţin, dacă e frig), întorcându-se de trei ori pe zi.Se atârnă în vânt o zi, să se usuce cât de cât, dar nu mult, ca să rămână fragedă se păstrează rulată, să-şi ţină un pic de zeamă .

Se frige pe cărbuni, la grătar. E epocală cu mămăligă pripită şi ardei iute murat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.