Pastrama
PrinteazaPastrama
- carne de oaie tânără
- sare grunjoasă
- cimbru mult
- boia
- piper
- rozmarin
- busuioc
- ienibahar
Mod de preparare:
Carnea se scurge bine de sânge, se spală, se usucă puţin în vânt, (practica cere să se pună la pastramă jumătate de oaie iar pulpele trebuiesc crestate des şi până la os, să ajungă sarea peste tot).
Se freacă bine cu cimbru şi celelalte condimente. Se cerne bine cu sare şi se pune într-un vas curat, de preferinţă de lemn.
Se ţine în saramura pe care o lasă două patru zile (mai puţin, dacă e frig), întorcându-se de trei ori pe zi.Se atârnă în vânt o zi, să se usuce cât de cât, dar nu mult, ca să rămână fragedă se păstrează rulată, să-şi ţină un pic de zeamă .
Se frige pe cărbuni, la grătar. E epocală cu mămăligă pripită şi ardei iute murat.
Pofta buna!