Paste cu sardine

Printeaza

O reteta delicioasa de paste cu: penne, sardine, fasole, capere, seminte susan, nuca, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente: Paste cu sardine

  • 300 g paste penne
  • 400 g sardine
  • o conservă fasole
  • o lingură cu capere
  • 30 g seminţe de susan
  • 100 g miez de nucă
  • 500 g roşii
  • doi ardei graşi
  • o ceapă
  • un ardei iute mic
  • 4 căţei de usturoi
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Sardinele se curăţă, se spa­lă, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se toarnă deasupra apă cât să le acopere şi se introduc în cuptorul încins unde se ţin circa 30 de minute sau până când peştele este gata. Roşiile se dau pe râzătoare şi se pun într-un castron. Ardeii graşi, ardeiul iute, ceapa şi usturo­iul se toacă mărunt şi se călesc în uleiul de măsline.

Se adaugă roşiile, se condi­mentează şi se fierb până scade sosul. Pastele se fierb cu puţină sare, se scurg, se amestecă bine cu sardinele, fasolea clătită şi scursă de apa, seminţele de susan, nuca şi caperele. Se toarnă deasupra sosul de roşii, se presară pătrunjel tocat şi se servesc.

Paste cu sardine

Paste cu sardine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.