Parfe de căpşune cu fistic

Printeaza

O reteta de parfe de capsune cu fistic din: zahar, fistic, apa, ulei, capsune, zahar pudra, frisca, galbenusuri si zahar vanilat.

Ingrediente:Parfe de căpşune cu fistic

  • 100 g zahar tos
  • 100 ml apa
  • 50 g fistic decojit si prajit
  • 1 lingura ulei
  • 500 g capsune
  • 100 g zahar pudra
  • 400 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Cu 3 ore înainte de preparare, răceşti frişca lichidă în frigider. Baţi frişca lichidă împreună cu zahărul vanilat. Caramelizezi puţin zahărul tos într-un vas, stingi cu apa şi adaugi fisticul. Le fierbi împreună până când scade siropul. Scoţi fisticul pe un tocător de lemn uns cu ulei, îl laşi să se întărească, apoi îl zdrobeşti cât mai mărunt.

Speli căpşunele sub jet de apă rece şi le cureţi de codiţe. Păstrezi câteva pentru decor, iar restul le pasezi. Amesteci piure- ul cu 50 g zahăr pudră. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr, pe baie de aburi, până când se îngroaşă crema. în crema rece, încorporezi treptat piu- reul de căpşune, caramelul cu fistic şi frişca.

Tapetezi o formă de chec cu folie de plastic, torni compoziţia şi o dai la congelator pentru 3 ore. Răstorni parfeul, îndepărtezi folia şi îl tai în felii groase de 2-3 cm, pe care le decorezi cu frişcă şi căpşune.

Parfe de căpşune cu fistic

Parfe de căpşune cu fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.