Paine cu aroma de rozmarin

Printeaza

Paine cu aroma de rozmarin din: faina, drojdie uscata, zahar, sare, rozmarin uscat, ulei de masline, apa calduta, sare de mare, rozmarin proaspat.

 

Ingrediente: Paine_cu_aroma_de_rozmarin

  • 280 g făină albă
  • 10 g drojdie uscată instant (1 plic)
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1 lingură cu rozmarin uscat
  • 1/4 ceaşcă cu ulei de măsline
  • 1/2 ceaşcă cu apă călduţă
  • 1 lingură cu sare de mare
  • 1/4 ceaşcă cu rozmarin proaspăt tocat

 

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele uscate, cu excepţia rozmarinului, într-un castron mare.

Formează o gaură în centru şi adaugă rozmarinul uscat, apaţi uleiul de măsline. Amestecă uşor pentru a forma un aluat.

Pune aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină şi frământă până se omogenizează, aşază-l într-un vas, acoperă-l cu folie şi lasă-l să stea la cald timp de 30 minute sau până când s-a dublat în dimensiune.

Incălzeşte cuptorul la 200°C. Frământă din nou aluatul şi modelează un sul căruia îi lipeşti capetele, formând un inel.

Pune-l pe o tavă de copt tapetată, unge cu ulei de măsline, presară sare de mare şi rozmarin proaspăt. Lasă să se odihnească 30 de minute.

Coace timp de 25 minute, apoi scoate pâinea şi las-o să se răcească. Serveşte cu brânză.

Paine cu aroma de rozmarin

Paine_cu_aroma_de_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.