Oua cu sos de ton

Printeaza

O reteta de oua cu sos de ton din: oua, ton, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, vin alb, boia de ardei iute, ceapa, castravecior si maioneza.

Ingrediente:Oua cu sos de ton

  • 8 oua fierte
  • 200 g ton (conserva)
  • 50 g fileuri de ansoa
  • 1 lingura varf de capere
  • 3-4 linguri cu ulei de masline
  • 2 linguri cu vin alb
  • boia de ardei iute
  • 1 ceapa
  • 1 castravecior

pentru maioneza:

  • 1 galbenus
  • 1 lingurita cu mustar Dijon
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie
  • sare
  • 150 ml ulei (aproximativ)

 

Mod de preparare:

Prepara o maioneza din ingredientele date, apoi pune tonul, ceapa, castraveciorul si fileurile de ansoa intr-un robot de bucatarie. Amesteca pana devine pasta, adauga uleiul de masline. Amesteca din nou.

Amesteca sosurile, apoi subtiaza-le cu vin alb (de buna calitate). Adauga si boiaua si da la rece sosul rezultat minim o ora. Cand il scoti, il amesteci din nou energic, cateva secunde.

Taie ouale in jumatati, pune-le pe platou, o parte cu fata in sus, alta cu fata in jos. Toarna sos si decoreaza cu capere si fileuri de ansoa. Presara un pic de marar verde.

Oua cu sos de ton

Oua cu sos de ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.