Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Printeaza

Inrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie.

De aceea se spune ca este bine ca oualele sa fie inrosite in ziua de joi a saptamanii patimilor. Va prezentam o metoda foarte usoara de inrosire a oualelor pentru masa de pasti! Fiecare detaliu conteaza, noi am preferat sa facem doar oua rosii, simple care sa simbolizeze Sfintele Sarbatori Pascale!

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:  Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

  • 20 oua
  • vopsea oua
  • otet
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Se spala bine oualele si se pun la fiert intr-o cratita in apa rece. Dupa preferinte se pot fierbe dup ace clocoteste apa intre 10-20 minute.

Oua_Rosii_Traditionale_de_Pasti_02_1

Se opreste focul si se pun in apa rece. Intre timp se fierb 700 ml apa si se pun intr-un castron cu 3 linguri de otet. Cu o lingura se pun oualele in castron si se lasa 5-7 minute sa se inroseasca.

Oua_Rosii_Traditionale_de_Pasti_12_1

La sfarsit se dau cu ulei pentru avea luciu si se aseaza intr-un castron sau cos pentru servire.

Oua_Rosii_Traditionale_de_Pasti_14_1

Ouă roşii

Oua_Rosii_Traditionale_de_Pasti_16_1

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • inrosirea oualelor de pasti
  • oua rosii reteta
  • inrosirea oualelor
  • oua rosii preparare

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Eu fac si alte culori

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.