Oua cu fenicul

Printeaza

 

Ingrediente:Oua cu fenicul

  • 4 oua
  • 1/2 lingurita knorr
  • 2 bulbi de fenicul
  • 2 linguriţe ulei
  • 1 căţel usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie feniculul în jumătăţi sau sferturi, dacă bulbul este mai mare. Se aranjează într-o cratiţă cu tăietura în sus. Se pisează usturoiul, se adaugă uleiul de măsline şi vinul alb, sare şi piper. Sosul obţinut se toarnă pes­te fenicul. Se lasă la cuptor 25 de minute.

Intre timp, se pregătesc ouăle poches în felul următor: într-o cra­tiţă se toarnă un litru de apă, se adaugă 1/2 linguriţă knorr şi se lasă să dea în clocot. Apoi se sparge, pe rând, câte un ou şi se fierbe în apa condimentată. Se scot cu gri­jă, folosind o sită şi se servesc pes­te fenicul.

Ouăle poches sunt, de fapt ochiuri româneşti, fierte în apă. Mai poţi pregăti ouăle şi într-o tigaie de teflon, unsă cu puţin unt sau ulei de măsline.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.