Orez cu fistic

Printeaza

O reteta de orez cu fistic din: orez, fistic, vin alb sec, supa de legume, seminte de coriandru, cascaval, patrunjel verde, unt, ulei de masline, ghimbir, sare si piper.

Ingrediente:Orez cu fistic

  • 350 g orez
  • 40 g fistic
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 l supa de legume
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita ghimbir ras fin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăriţi cu apă sărată 3 minute fisticul, pentru a putea înlătura mai uşor coaja şi pieliţa maro­nie. Lăsaţi-l apoi la scurs. Puneţi supa de legu­me la fiert.

In alt vas puneţi uleiul şi căliţi în el orezul. Când începe să se îngălbenească puţin, adăugaţi vinul şi amestecaţi bine în vas.

Aco­periţi vasul şi lăsaţi-l la fiert, la foc foarte mic. Când vinul a fost absorbit, adăugaţi supa de legume fierbinte şi lăsaţi vasul la foc mic, astfel încât preparatul să fiarbă foarte încet, până când aproape tot lichidul este absorbit.

Inainte de a împărţi orezul în castroane individuale, amestecaţi în el 1 lingură caşcaval ras. Separat, amestecaţi untul topit cu 1 lingură caşcaval ras şi cu ghimbirul.

Turnaţi acest amestec peste orezul pus în castroane, presăraţi seminţe de coriandru şi pătrunjel verde tăiat mărunt. Serviţi preparatul cald.

Orez cu fistic

Orez cu fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.