Orez cu dovlecei si rosii

Printeaza

Orez cu dovlecei si rosii din: orez, morcov, dovlecel, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, suc de rosii.

Ingrediente:Orez_cu_dovlecei_si_rosii

  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1 morcov mic
  • 1/2 dovlecel mic
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi tocat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1-2 cesti suc de rosii

 

Mod de preparare:

Se spală dovleceii, se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie feliuţe subţiri, morcovul se curăţă şi se taie rondele, iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt;

Se călesc legumele tăiate în puţin ulei, până când ceapa devine aurie, se adaugă orezul şi se mai lasă 4-5 min, se acoperă amestecul cu 2 căni de apă, se lasă la foc mic şi se mestecă încontinuu.

Se potriveşte de sare şi de piper şi se adaugă sucul de roşii. Orezul trebuie să rămână cu bobul întreg. Se răstoarnă orezul î ntr-un castron încălzit şi se serveşte imediat. Se poate garnisi cu roşii uscate.

Orez cu dovlecei si rosii

Orez_cu_dovlecei_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.