Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel
PrinteazaNaut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel din: pătrunjel proaspăt, naut, cartof, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iuti rosii.
Ingrediente:
- 1 mână de pătrunjel proaspăt
- 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte
- 1 cartof mare curăţat
- 2 căţei de usturoi
- dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie
- 2 ardei iuţi roşii medii
Mod de preparare:
Adunaţi tulpinile de pătrunjel într-un mănunchi şi legaţi-le. Clătiţi năutul înmuiat, adăugaţi tulpinile, cartoful şi usturoiul întregi şi acoperiţi cu apă. Aduceţi la fierbere, puneţi capacul şi lăsaţi la foc mic timp de 1,5 ore sau până se înmoaie, îndepărtând spuma dacă este nevoie.
După ce s-au fiert, aruncaţi tulpinile de pătrunjel, cartoful şi usturoiul. Strecuraţi şi, când năutul e încă fierbinte, puneţi dressingul din ulei de măsline şi suc de lămâie, ardeiul iute şi frunzele de pătrunjel tocate.
Este grozav servit la temperatura camerei cu peşte la grătar sau amestecat într-o salată.
Pofta buna!