Morcovi cu ceapa caramelizata

Printeaza

O reteta delicioasa de garnitura cu: unt, ceapa, seminte de coriandru, morcovi, lapte, faina de porumb, arpagic, sare.

Ingrediente:

  • 1 lingură de unt
  • 2 cepe mari, tăiate in felii subţiri
  • 1/2 linguriţă de seminţe de coriandru mărunţite (opţional)
  • 1 kg de morcovi, tăiaţi în rondele subţiri
  • 1/2 ceaşcă de lapte degresat
  • 1 lingură de făină de porumb
  • 1 lingură de arpagic mărunţit (opţional)
  • sare

 

Mod de preparare:

Inmoaie untul la foc mediu, într-o cratiţă mare pentru gătit la cuptor. Ai grijă să o acoperi cu un capac. Adaugă ceapa şi puţină sare, amestecând din cand in cand, până când se rume­nesc legumele.

Completeaza cu seminţe­le de coriandru, dacă îţi place gustul acestora. Pune şi morco­vii, acoperă recipientul şi lasă-l la foc mediu timp de 20 de minute cât să se înmoaie ingredientele.

Amesteca bine laptele şi făina de porumb. Apoi transfe­ră mixtura în compoziţia cu morcovi de la punctul anterior.

Incalzeste totul până când lichidul ajunge în punctul de fierbere. Asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat. Presară şi arpagicul mărunţit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.