Mancare de dovlecei

Printeaza

Mancare de dovlecei

Mancare de dovlecei

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 500 g ciuperci
  • un fir de praz
  • o ceapă
  • 800 g roşii
  • un ardei iute mic
  • doi ardei graşi roşii
  • un morcov
  • pudră de curry
  • un vârf de cuţit de pudră de nucşoară
  • sare, piper
  • ulei
  • pătrunjel
  • sfeclă roşie
  • smântână

Preparare:

Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii graşi şi cel iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe.

Roşiile se opăresc timp de câteva secunde, se descojesc şi se toacă mărunt.

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se prăjesc în ulei încins. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi prazul şi se călesc până când devin sticloase.

Se adaugă ardeii, morcovul curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se presară pudra de nucşoară şi un vârf de cuţit de pudră de curry, dovleceii tăiaţi în felii, sarea şi piperul.

Se prăjeşte totul timp de câteva minute, se adaugă ciupercile, roşiile şi se amestecă. Se fierbe totul la foc mediu, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Se presară verdeaţă tocată şi se serveşte imediat.

Mâncare de dovlecei

Mâncare de dovlecei.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mama pregateste des mancare de dovlecei si vinete. E chiar buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.