Mancare de dovleac si telina

Printeaza

 Mancare de dovleac si telina din: dovleac, telina, ceapa, morcov, marar, faina, ulei, sare, piper.

Ingrediente: Mancare de dovleac si telina

  • 700 g dovleac
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 legătură mărar
  • 1 lingură făină
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul, îl speli, îl tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se scurgă. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare morcovul şi ţelina şi le înăbuşi împre­ună în ulei cu o ceaşcă de apă.

Adaugi dovleacul, torni apă fierbinte cât să acoperi totul, potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă pe foc mic până se înmoaie şi dovleacul şi legumele.

La final, adaugi făina, ameste­ci, presari mărarul tocat şi mai dai la cuptor pentru încă 5-10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.