Legume cu parmezan si nuci

Printeaza

Legume cu parmezan si nuci

Legume cu parmezan si nuci

Ingrediente:

  • doi cartofi albi şi doi dulci
  • doi morcovi
  • sparanghel
  • fasole albă
  • broccoli
  • două cepe albe şi una roşie
  • ţelină
  • 100 g năut
  • 100 g nucă
  • 25 g stafide
  • 175 g parmezan
  • un ardei iute
  • un ardei capia
  • scorţişoară
  • sare, piper
  • ulei
  • mărar
  • roşii

Preparare:

Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se fierbe, se scurge de apă şi se lasă să se răcească.

Morcovii, cartofii albi şi cartofii dulci se curăţă de coajă, se spală şi se fierb separat. Se lasă la răcit şi se taie în felii rotunde.

450 g broccoli, 200 g sparanghel şi 400 g fasole albă se fierb, se taie în bucăţele şi se pun peste cartofi. Cepele albe şi ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă cepele, ardeii şi se călesc până devin moi. Se adaugă ţelina curăţată şi tăiată în cubuleţe, se căleşte cinci minute, apoi se adaugă legumele fierte şi stafidele.

Se prăjesc toate ingredientele încă zece minute, se presară nuca tăiată şi verdeaţă tocată. Se servesc fierbinţi sau reci, presărate cu parmezan şi scorţişoară.

Legume cu parmezan si nuci

Legume cu parmezan si nuci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustos preparatul asta cu legume si nuci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.