Lasagna greceasca

Printeaza

O reteta de lasagna greceasca din: macaroane, amestec de carne, rosii, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, vin rosu sec, oregano, scortisoara, lapte, faina, oua, unt, branza gruyere, sare, piper alb si nucsoara.

 Ingrediente:Lasagna greceasca

  • 500 g macaroane
  • 500 g carne amestec
  • 1 cutie cu rosii cubulete
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml vin rosu sec
  • oregano
  • scortisoara

pentru sos:

  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 300 g branza Gruyere
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Căleşte în ulei cepele şi usturoiul, adaugă carnea, o linguriţă rasă cu orega­no uscat, V2 linguriţă cu scorţişoară, frunzele de dafin şi lasă 3-4 minute. Pune vinul şi lasă pe foc până se evaporă. Adaugă roşiile şi lasă pe foc 20 de minute.

Sărează şi piperează şi dă deoparte. Fierbe pastele conform indicaţiilor producă­torului, apoi scurge-le. Topeşte 100 g de unt, adaugă făina şi amestecă. După 1-2 minute, toarnă laptele încălzit şi bate până obţii un sos omogen. Adau­gă un sfert de linguriţă de nucşoară, potriveşte gustul de sare şi piper.

Când sosul alb s-a răcorit, încorporează ouăle bătute şi trei sferturi din brânza rasă.

Montează lasagna: pune un strat de paste în tava unsă cu unt, presară câteva linguri cu sos alb, apoi sosul de carne, restul de paste, die sos alb şi deasupra brânza. Bagă la cuptor pentru o oră.

Lasagna greceasca

Lasagna greceasca

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.