Hummus cu lamaie

Printeaza

O reteta de hummus cu lamaie din: naut, usturoi, iaurt gras, pasta de susan, ulei de masline, lamaie, seminte de susan negre, coriandru si masline.

Ingrediente:Hummus cu lamaie

  • 200 g naut uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri cu iaurt gras
  • 4 linguri cu paste de susan (tahini)
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 1 lamaie
  • seminte de susan negre
  • coriandru
  • masline

 

Mod de preparare:

Lasă năutul la înmuiat în apă rece peste noapte. Fierbe-l la foc mediu, fără sare, timp de o oră şi jumătate. Scurge nău­tul, spală-l în câteva ape şi lasă-l să se răcească. Pune fiertura în bolul de mixer şi amestecă până obţii o pastă omogenă. Adaugă usturoiul tocat, iaurtul, pasta de susan şi zeama de la o lămâ­ie.

Asezonează pasta obţinută cu seminţe de susan negre, pentru un efect vizual deosebit. Stropeşte cu ulei de măsline şi ornează cu coriandru. Serveşte cu sticksuri sau pâine prăjită şi măsline negre.

Hummus cu lamaie

Hummus cu lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.