Gogosari umpluti

Printeaza

O reteta de gogosari umpluti din: gogosari, carne tocata, orez, ceapa, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Gogosari umpluti

  • 8 gogosari
  • 600 g carne tocata (amestec vita/porc)
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiati-le gogosarilor partea de deasupra, curatati-i de cotoare si seminte, spalati-i si puneti-i sa se scurga de apa. Intre timp, tocati marunt ceapa curatata si spalata, apoi caliti-o in ulei 1-2 minute.

Adaugati carnea tocata si caliti-o impreuna cu ceapa 10 minute, amestecand-o din cand in cand, apoi puneti pastrama de tomate si omogenizati bine compozitie.

Luati tigaie de pe foc si adaugati orezul spalat in 2-3 ape si 2/3 din legatura de patrunjel tocat marunt. Potriviti de sare si piper, amestecati bine si cu acest amestec umplueti gogosari.

Puneti-i intr-o cratita turnati peste ei sucul de rosii, apoi puneti cratita la cuptor, la foc potrivit pentru circa 45-50 de minute.

Serviti cate 2 gogosari la o portie, stropiti cu sosul din cratita si presarati cu patrunjel ramas tocat marunt.

Gogosari umpluti

Gogosari umpluti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.