Ghiveci de legume in dovleac

Printeaza

Ghiveci de legume in dovleac din: dovleac, ceafa de vitel, cartofi, dovlecei, ardei grasi, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ghiveci_de_legume_in_dovleac

  • 1 dovleac (2-2,5 kg)
  • 700 g ceafa de vitel
  • 2 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 cepe
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală dovleacul şi taie-i un capac generos. Cu atenţie să nu te tai, scoate seminţele şi pulpa. Umple-l cu apă, adaugă o linguriţă rasă cu sare, pune-i capacul şi dă-l la cuptor, aşezat într-o tavă, o jumătate de oră sau până ce coaja se înmoaie puţin, dar se menţine fermă.

Intre timp, căleşte ceapa în 3-4 linguri cu ulei încins. Adaugă carnea tăiată în cubuleţe şi rumeneşte-o. Când s-a înmuiat, pune cartofii şi dovleceii tăiaţi în cuburi, toarnă puţină apă, acoperă şi lasă să fiarbă la foc domol. Când e aproape gata, adaugă ardeii tăiaţi, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare şi piper după gust. Lasă totul să dea într-un clocot.

Umple dovleacul şi dă-l la cuptor o oră. Serveşte alături de o salată de sezon şi un pahar cu vin.

Ghiveci de legume in dovleac

Ghiveci_de_legume_in_dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Degeaba in pui in dovleac, nu reprezinta nimic …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.