Fursecuri delicioase cu crema

Printeaza

Fursecuri delicioase cu crema din: unt, zahar, zahar vanilinat, ou, galbenusuri, faina, amidon de porumb, lapte, galbenusuri, esenta de vanilie.

Ingrediente:Fursecuri_delicioase_cu_crema

pentru aluat:

  • 250 g unt sau margarina
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g amidon de porumb

pentru crema:

  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 100 g unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi untul moale, la temperatu¬ra camerei, împreună cu zahărul, esenţa, oul şi gălbenuşurile, pe care le adaugi în cantităţi mici.

Incorporezi făina şi amidonul, după care pui aluatul într-un şpriţ special pentru aluaturi. în tava tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, faci mici rozete de aluat, cu ajutorul şpriţului. Le coci 35-40 de minute, la foc mediu.

Pentru cremă, freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi amidonul diluat cu lapte şi amesteci până se îngroaşă crema.

Freci spumă untul moale şi adaugi lingură cu lingură crema fiartă şi răcită şi esenţa de vanilie.

Ungi 1/2 din fursecuri şi le lipeşti câte două, cu cremă. Le poţi pudra cu zahăr, ca să-şi păstreze prospeţimea pentru mai mult timp. Sunt mai bune a doua zi, când se înmoaie.

Fursecuri delicioase cu crema

Fursecuri_delicioase_cu_crema

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.