Fritatta cu carne, legume si masline

Printeaza

Fritatta cu carne, legume si masline din: carne tocată mixtă (de porc şi de vită), ulei, bulion, usturoi, sare, piper, cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei gras rosu, măsline negre, praf de chili, oua, smantana.

Ingrediente:Fritatta_cu_carne_legume_si_masline

  • 400 g carne tocată mixtă (de porc şi de vită)
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură bulion
  • 1 căţel de usturoi pisat
  • sare, piper

Pentru frittata:

  • 500 g cartofi fierţi în coajă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras alb
  • 80 g măsline negre golite de sâmburi şi tăiate rondele
  • 1 praf de chili
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână

Mod de preparare:

Se prăjeşte în ulei carnea tocată, până ce devine sfărâmicioasă. Se înglo­bează bulionul şi usturoiul. Se sărează amestecul, se piperează; se acoperă vasul cu un capac şi se înăbuşă tirop de cca 12 min. la foc moale; se lasă să se răcească.

Se decojesc cartofii şi se taie felii. Se curăţă ceapa şi se taie rondele; se căleşte într-o lingură de ulei. Se curăţă ardeii graşi de cotoare şi seminţe şi .pulpa se taie felii subţiri.

Se adaugă după un timp în tigaie. Se călesc puţin, apoi legumele se scot din tigaie şi se pun deoparte. Se prăjesc cartofii în restul de ulei, pe ambele feţe.

Se aşază cartofii în tigaie şi se aco­peră cu amestecul de carne, legume şi măsline. Se presară chili, sare şi piper. Se bat ouăle cu smântână şi se toarnă peste frittata.

Se acoperă cu un capac şi se coace la foc moale sub capac, până ce se coace oul (10-12 min.). Cu puţin înainte de a fi gata, se scoate capacul, pentru ca omleta să se rume­nească puţin la suprafaţă.

Fritatta cu carne, legume si masline

Fritatta_cu_carne_legume_si_masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.