Fricandou cu ficat

Printeaza

Fricandou cu ficat din: carne de vitel, ficat de vitel sau pasare, oua, ceapa, zarzavat, vin, sparanghel, macaroane, sunca, limba, cascaval, mazare, sare, piper, unt.

Ingrediente:Fricandou cu ficat

  • 1,5 kg fricandou de viţel mai plin (capac, nucă, pulpă)
  • ficat de viţel sau pasăre
  • 3 ouă
  • 2 cepe mijlocii
  • 100 g zarzavat
  • 1 pahăr vin roşu
  • 300 g vârfuri de sparanghel
  • 150 g macaroane fierte încălzite în unt
  • 60 g şuncă
  • 60 g limbă afumată
  • 50 g caşcaval
  • 300 g mazăre
  • sare
  • piper
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Frigeţi carnea cu unt, sare, piper alb, ceapă, zarzavat tăiat şi pregătiţi sosul la care adăugaţi vinul (după gust).

Separat, sotaţi ficatul cu puţină ceapă tocată mărunt cu 2 ouă fierte tari şi amestecaţi totul cu 2 linguri de sos. Tăiaţi apoi friptura felii şi puneţi pe fiecare câte 1 lingură cu tocătură de ficat.

Aşezaţi-le pe platoul garnisit cu mazăre sote, sparanghel, ficat călit în unt, macaroane fierte, limbă şî şuncă tăiate julien şi caşcaval ras. Stropiţi puţin sos peste friptură, iar restul aduceţi-l la masă în sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.