File de pui marinat

Printeaza

File de pui marinat din: file de pui, ulei, supa de pui, cardamom, scortisoara, vanilie, ghimbir, chilli, sare, piper, menta.

Ingrediente:FIle de pui marinat

  • 1 file de pui (150 g)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml supă de pui
  • 1 praf de cardamom
  • 1/4 baton de scorţişoară
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1/2 căţel de usturoi
  • 1 bucăţică ghimbir
  • 1 chili mic
  • 1 vârf de cuţit de coajă de lămâie
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 crenguţă mentă

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un prosop de bucătărie şi prăjiţi-o într-o lingură de ulei, câte 8-10 mi­nute pe fiecare parte. Fierbeţi supa, apoi daţi-o jos de pe foc. Adăugaţi cardamomul, scorţişoara, vanilia, us­turoiul, ghimbirul, chili şi coa­ja de lămâie.

Lăsaţi-o aşa 5 minute. Adăugaţi sucul de lămâie şi restul de ulei, apoi condimentaţi-o cu sare şi pi­per. 3 Condimentaţi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi tăiaţi-l fâşii oblice. Aşezaţi-le într-un castron mic şi turnaţi marinata.

Presăraţi şi câteva frunzuliţe de mentă. Puteţi servi puiul astfel preparat atât cald, cât şi rece. Pră­jiţi carnea puţin apoi lăsaţi-o la cuptor cca. 30 de minute. Astfel, carnea este suculentă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.