Ficat de gasca cu mere caramel

Printeaza

Ficat de gasca cu mere caramel din: ficat de gasca, mere, zahar, unt, coniac.
Ingrediente:Ficat de gasca cu mere caramel

  • 600 g ficat de gâscă
  • 4 mere mari
  • 50 g zahăr
  • 50 g unt
  • 50 ml coniac

 

 

Mod de preparare:
Ficatul se spală bine, se curăţă de nervuri şi se taie în felii groase de 3-4 cm. Merele se spală şi se curăţă de cotor cu grijă, în aşa fel încât fructul să rămână întreg. Se taie în rondele. Se prăjeşte ficatul într-o tigaie fără ulei (este foarte gras), se toarnă coniacul, se flambează şi se dă deoparte.

Intr-o altă tigaie, se topeşte untul şi se adaugă zahărul, amestecând continuu până se dizolvă. Se prăjesc feliile de măr în acest amestec, până se caramelizeaza.

Merele călite în unt cu zahăr vor da un gust deosebit ficatului de pasăre. Se pun pe fiecare farfurie câteva felii de ficat şi 3-4 felii se mere. Se toarnă deasupra puţin sos rămas de la prăjirea ficatului.

Se serveşte cald.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.