Dressing de brânză cu mucegai

Printeaza

O reteta de dressing de branza cu mucegai din: branza cu mucegai, vin alb, ulei light de masline si patrunjel. Foarte versatil, acest dressing fără egal poate fi servit cu legume, pere sau avocado, ca in cazul de faţă.

Ingrediente:Dressing de brânză cu mucegai

  • 80 g brânză cu mucegai fărâmicioasă (brânzele Roquefort sau Stilton sunt ideale)
  • 80 ml oţet de vin alb
  • 160 ml ulei light de măsline
  • 50 g pătrunjel proaspăt, mărunţit fin

Mod de preparare:

Intr-un castron mic, sfarâmaţi cu o furculiţă brân­za până când obţineţi o pastă fină. Pentru a prepara vinegieta, amestecaţi separat oţetul cu sare şi piper, după gust. In timp ce bateţi cu telul, adăugaţi treptat uleiul într-un şuvoi subţire şi constant, până când compoziţia emulsionează, devenind groasă şi omogenă.

Turnaţi vinegretă peste brânză şi adăugaţi pătrun­jelul mărunţit. Amestecaţi compoziţia până când se omogenizează, păstrând câteva bucăţele de brânză. Modificaţi aroma, adăugând sare şi piper, dacă este necesar. Serviţi dressing-ul cu avocado, bucăţi de legume şi fructe crude, sau cu salată verde.

Dressing de brânză cu mucegai

Dressing de brânză cu mucegai.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.