Desert cu nuci si miere

Printeaza

Desert cu nuci si miere din: miere, faina, ulei, drojdie, marmelada, nuci, zahar, bicarbonat.

Ingrediente:Desert cu nuci si miere

  • 2 linguri de miere
  • 200 g făină
  • 4 linguri de ulei
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri de marmeladă
  • 3 linguri de nuci
  • 1 lingură de zahăr
  • bicarbonat

 

Mod de preparare:

Mierea se amestecă cu bicarbonatul, se pune într-o cratiţă şi se lasă la foc mic până se topeşte. Se toarnă peste făină şi se adaugă uleiul, drojdia înmuiată şi sarea.

Se frământă şi se lasă o jumă­tate de oră. Aluatul se împarte în două şi se în­tind două foi, care se ung cu marmeladă şi se presară cu nuci şi zahăr.

Fiecare foaie se rulează, nu prea strâns, şi se aşază în tavă. Se taie felii groase şi se dau la cuptor la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.