Cuşcuş cu peşte

Printeaza

O reteta de cuscus cu peste din: peste, cuscus, naut, apa, morcovi, napi, ceapa, ardei gras, ulei de masline extravirgin, gutui, sofran, sare si piper.

Ingrediente:Cuşcuş cu peşte

  • 700 g peşte
  • 450 g cuşcuş
  • 100 g năut
  • 1,5 l apă
  • 3 morcovi
  • 3 napi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 2 gutui
  • şofran
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Spală năutul, pune-l la înmuiat în apă rece pentru 24 de ore, apoi fierbe-l circa 30 de minute. Curăţă peştele şi păstrează capetele şi cozile. Intr-o cratiţă mare prepară o supă de peşte: pune la fiert în 1,5 l de apă capetele şi cozile, adaugă morcovii tăiaţi fâşii, napii curăţaţi şi tăiaţi felii, ceapa curăţată şi tăiată sferturi, sare, piper râşnit şi şofran, după gust.

Dă focul mic şi lasă supa să fiarbă până când legumele se înmoaie bine.

Strecoară zeama, aruncă resturile de peşte şi păstrează legumele. Căleşte cuşcuşul într-o cratiţă cu uleiul de măs­line, toarnă peste el supă fierbinte cât să-l acopere, stinge focul şi lasă-l să se umfle circa 10 minute în vasul acoperit. Răstoarnă cuşcuşul într-o tavă şi sfarâmă-l cu degetele, ca să desfaci eventualele cocoloaşe.

Curăţă gutuile de coajă şi de cotoare, apoi taie-le felii. Pune legumele în supa rămasă, adaugă peştele tăiat bucăţi mari, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi gutuile, apoi fierbe-le circa 10 minute.

Transferă cuşcuşul pe un platou de sticlă, pune deasupra bucăţile de peşte şi legumele, presară boabele de năut şi stropeşte totul cu puţină zeamă rămasă de la fier­berea peştelui.

Serveşte preparatul cald.

Cuşcuş cu peşte

Cuşcuş cu peşte

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.