Crema delicioasa cu cirese si vanilie

Printeaza

Crema delicioasa cu cirese si vanilie din: cireşe, zahar, zahar vanilat, lapte, zahar, oua, amidon, esenta de vanilie, sare.

Crema delicioasa cu cirese si vanilie

Ingrediente:

  • 500 g cireşe
  • 3 linguri zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 40 g amidon
  • 1 sticluţă esenţă de vanilie
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi fructele de sâmburi şi le pui cu zahărul şi zahărul vanilat într-o crăticioară, la foc mic. Ames­teci şi dai deoparte vasul, când sosul a căpătat consistenţă.

Freci amidonul cu gălbenuşurile şi un praf de sare. Torni puţin lapte fierbinte peste crema de gălbenuşuri, cât să poţi omoge­niza amestecul.

Apoi, cu atenţie, încorporezi tot laptele. Pui va­sul cu cremă la bain-marie şi amesteci până ce aceasta se îngroaşă. Dai deoparte, adaugi esenţa şi laşi să se răcească, apoi dai la frigider.

In momentul servirii, pui crema în pahare, iar deasupra sos de cireşe. Cireşele se pot înlocui cu vişine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.