Cremă de ricotta cu cireşe şi miere

Printeaza

O reteta delicioasa de crema de ricotta cu cirese si miere din: ricotta, frisca, lapte, miere, zahar, amidon si scortisoara.

Ingrediente:Cremă de ricotta cu cireşe şi miere

pentru crema ricotta:

  • 250 g ricotta /urdă de vacă
  • 200 g frişca
  • 2 linguri cu lapte
  • 2 linguri cu miere

pentru crema de cireşe:

  • 300 g cireşe
  • 100 g zahăr
  • 10 g amidon
  • 1 /2 lingurită rasă de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Spălăm cireşele, le ştergem şi le eliminăm sâmburele. Mixăm ci­reşele cu zahărul, amidonul şi scorţişoara. Punem totul pe foc mic şi amestecăm zece minute până ce ob­ţinem o cremă compactă.

Stingem focul şi lăsăm crema să se răcească. în timpul răcirii, aceasta se va mai întări puţin, într-un vas separat, amestecăm ricotta cu laptele şi cele două linguri cu miere. în cazul în care mierea este cristalizată, o pu­nem într-o crăticioară şi o topim pe foc mic, după care o lăsăm să se răcească şi o amestecăm cu ricotta.

Mixăm foarte bine 200 g frişca şi o încorporăm cu grijă, ameste­când de jos în sus, cremei de ricotta. După ce crema de cireşe s-a răcit complet, formăm în pahare straturi alternative de cre­mă de ricotta şi cremă de cireşe.

Decorăm fiecare pahar cu câte o cireaşă şi le băgăm la frigider pentru o oră.

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.