Crema de orez cu piersici

Printeaza

O retete de crema de orez cu piersici si lapte, unt, mere, zahar vanilinat, compot de piersici, pudra de scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, sare, frsica si menta.

Ingrediente:Crema de orez cu piersici

  • 130 g orez
  • un litru lapte
  • 50 g unt
  • un măr
  • 80 g zahăr tos
  • zahăr vanilinat
  • un borcan de compot de piersici
  • 8 biscuiţi cu unt
  • pudră de scorţişoară
  • un vlrf de linguriţă de ghimbir ras
  • pudră de cuişoare
  • sare
  • frişcă
  • mentă

 

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert într-o oală şi, cînd începe să clo­cotească, se pune orezul spălat şi scurs de apă. Se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lipească boabele între ele sau de oală, se adaugă sare după gust şi se lasă să fiarbă.

Cînd orezul este aproape fiert se pun untul, mărul curăţat de coajă şi dat pe râzătoare, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară.

Se presară un vîrf de linguriţă de pudră de cuişoare şi ghimbirul ras, se amestecă şi se lasă să se răcească zece minute. Piersicile se scot din suc şi se pun într-o strecurătoare. Jumătate din ele se toacă mărunt, iar cele rămase se opresc pentru decor.

Se pune cremă de orez în pahare, se aşază bucăţi de pier­sici, crema de orez, biscuiţii cu unt şi iar piersici. Se lasă să se răcească complet şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute. Se servesc ca atare, cu frişcă sau cu mentă tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.