Crema de ciocolata alba

Printeaza

Crema de ciocolata alba din: ciocolata cu lapte, ciocolata alba, lapte, amidon, zahar si baton de vanilie.

Ingrediente:Crema_de_ciocolata_alba

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata alba

pentru crema:

  • 350 ml lapte
  • 1/2 lingura cu amidon
  • 1 lingura cu zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 1/2 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Pune laptele la fiert cu batonul de vanilie. Dupa ce a dat într-un clocot, îndepărtează vanilia. Separat, amestecă amidonul cu zahărul şi câteva linguri cu lapte călduţ. Toarnă apoi peste restul de lapte şi ames­tecă energic pentru a nu rămâne cocoloaşe.

După ce s-a legat compoziţia, opreşte focul şi incorpo­rează ciocolata albă dată pe râzătoare. Omogenizează şi repartizează în două pahare. Cât este fierbinte, rade deasupra ciocolata cu lapte şi pe cea albă. Lasă să se răcească complet.

Crema de ciocolata alba

Crema_de_ciocolata_alba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.